All season banden

Naast winter- en zomerbanden zijn er ook all season banden, ook wel 4-seizoenenbanden of all-weather banden genoemd. Het is een compromis tussen de kwaliteiten van de zomer- en de winterband. Niet optimaal om deze als optimale zomer- of winterband te gebruiken, maar prima als je een band nodig hebt die voor alle weersomstandigheden voldoende presteert. Zeker met het wisselvallige klimaat in Nederland passen de all season autobanden zich gemakkelijk aan.

 

Waarom all season banden

De kwaliteit van all season banden is afgestemd op gemiddelde weers- en wegomstandigheden. All season banden hebben het voordeel dat zij zich makkelijk aanpassen door alle vier de seizoenen heen. Echter, heeft deze ook zijn beperkingen. Zo zal de band nooit evenveel grip, veiligheid en gemak bieden als een winterband in de zomer en zal deze zorgen voor een hoger brandstofverbruik en het biedt dus zowel voordelen als nadelen die je goed moet afwegen bij de koop van autobanden. De meest veilige combinatie is winterbanden in de winter en zomerbanden in de zomer.

 

Voordelen 4 seizoenenbanden

  • Zowel in de zomer als in de winter altijd voldoende grip
  • Geen extra kosten voor een tweede set banden/wielen
  • Gemak: geen bandenwissel of opslag nodig
  • Geschikt wanneer je weinig kilometers maakt (<10.000)

 

Zijn all season banden geldig als winterbanden?

Niet alle all season banden zijn wettelijk goedgekeurd als winterband in landen waar een winterbandenplicht geldt. Let hiervoor op het symbool dat aan de zijkant van de band staat, een sneeuwvlok icoon laat zien dat deze geldig is.

 

Bandenmerken:

AZ Velgen en Banden heeft een ruim aanbod aan allseasonbanden. Uiteenlopend van de A-merken als Michelin, Vredestein of Goodyear tot budgetmerken als Apollo, Kleber en Nexen.  Bekijk direct alle bandenmerken.

 

Advies bij bestellen banden

Vul bovenaan deze pagina je bandenmaat in en bestel je 4-seizoenenbanden direct voordelig online. Kun je hulp gebruiken bij het vinden van de juiste band? Neem contact met ons op, we adviseren je graag!

Bekijk direct alle winterbanden >>

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven