Autobanden

Bij AZ Velgen en banden bestel je je autobanden makkelijk online. Wij bieden je een ruim assortiment, uiteenlopend van zomerbanden tot winterbanden en 13 inch banden tot 24 inch banden. Lees meer informatie over onze banden of ga direct naar de verschillende soorten banden, onze bandenmerken of onze bandentips.

De juiste autoband kiezen

Autobanden zijn er in diverse maten en merken. Het is van belang dat je een autoband kiest die bij jouw auto past en die het rijden veiliger maakt. Tijdens het rijden zijn het de banden die contact maken met het . Zorg ervoor dat je altijd banden koopt die van goede kwaliteit zijn. Zelf raden wij daarom de bekendere merken aan zoals Michelin, Continental, Dunlop of Pirelli. Wanneer je toch voor een huismerk band wilt kiezen, laat het ons weten. Wij zullen je van een goed advies voorzien.

Winterbanden, zomerbanden en all-seasonbanden

Wij verkopen zowel winterbanden, zomerbanden als all seasonbanden. Voor meer informatie over het gebruik en de toepassing van de verschillende banden, klik dan op de desbetreffende link hieronder.

Ga naar de zomerbanden
Ga naar de winterbanden
Ga naar de all-season banden

Banden wisselen

Omdat niet alle vier de banden even gelijkmatig slijten, is het aan te raden de voorbanden na verloop van tijd te wisselen met de achterbanden. De wettelijke minimale profieldiepte van je autobanden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij je om je banden te laten vervangen bij 2 mm. Als je op winterbanden rijdt raden wij aan om met minimaal 4 mm profieldiepte te rijden.

Banden laten monteren op locatie

AZ Velgen en Banden biedt ook montage aan huis aan voor complete sets. Indien je zelf al een set hebt aangeschaft, zijn wij toch bereid om deze op locatie te komen monteren. De montage vindt plaats door een speciaal ingerichte bus die de nieuwe banden en velgen op de auto plaatst.

Banden Merken

Van de volgende hebben wij autobanden:

Geadviseerde merken:
Bridgestone Continental
Kleber Dunlop
Hankook Goodyear
Fulda Michelin
Apollo Pirelli
Interstate Vredestein

Bekijk ook:
Ga naar de zomerbanden
Ga naar de winterbanden
Ga naar de all-season banden

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven