Banden balanceren

Als je merkt dat je stuur of dashboard gaat trillen tijdens hoge snelheden is het verstandig je banden te laten controleren. Het kan zijn dat de banden niet perfect rond (meer) zijn, waardoor je ongemak ervaart. Het balanceren van de banden lost dit probleem op.

 

Waarom moet je je banden balanceren?

Als de banden niet goed gebalanceerd zijn hebben zij slechter contact met de weg. Het balanceren van je banden heeft verschillende voordelen:

  • Bevordert de veiligheid
  • Bevordert het rijgemak
  • Bespaart op brandstofkosten

 

Wanneer moet je je banden laten balanceren?

Autobanden worden altijd gebalanceerd als ze voor de eerste keer op de velg worden gemonteerd. Zodra je merkt dat je stuur of dashboard gaat trillen bij hoge snelheden (100 tot 140 km/uur) of als het stuur langzaam heen en weer beweegt bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur) dan weet je dat je je wielen moet laten controleren. Als een band niet goed is gebalanceerd is maakt hij minder goed contact met de weg en dan kan voor nadelige situaties zorgen. Dit geldt zowel voor winterbanden, zomerbanden en all seasonbanden.

 

Wat gebeurt er bij het balanceren van de banden?

Banden en velgen zijn nooit helemaal rond. Het balanceren van de wielen is enkel het in balans brengen van de velg en band. Zo wordt er via een apparaat gekeken waar de onbalans zit. Door middel van het plaatsen van loodjes op de velg, wordt de onbalans opgeheven. Zo blijft de velg en band bij elk toerental in balans en heb je ook geen last meer van een trillend stuur of dashboard. Na de bandmontage zie je vrijwel niks meer van de geplaatste loodjes.

Benieuwd of jouw banden gebalanceerd moeten worden? Neem direct contact met ons op!

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven