Bandenlabel

Sinds 2012 moeten alle Europese verkooppunten van autobanden verplicht een bandenlabel voeren. Op dit label staat informatie over de invloed van de band op het brandstofverbruik, de veiligheid tijdens het rijden en informatie over de geluidsproductie. Het doel van het label is om de consument een bewuste keuze te laten maken. Het label moet zo de verkeersveiligheid verhogen en de belasting voor het milieu verlagen.

 

Brandstofverbruik

Voor het brandstofverbruik zijn er 7 kwalificaties, waarbij A staat voor het minste brandstofverbruik en G voor het meeste. Het verschil tussen A en G kan een financieel voordeel zijn van 7,5%.

 

Veiligheid

De veiligheid van de banden wordt gecontroleerd door de remprestaties op nat wegdek. Hier kan de band weer een score halen van A tot G, waarbij A weer de beste prestaties levert. Het verschil tussen A en G kan bij een noodstop tot 30% verbetering oplopen.

 

Geluidsproductie

Het rolgeluid van de band wordt aangehouden als graadmeter voor geluidsproductie. Dit wordt aangegeven door middel van drie golven. Bij 1 of 2 geluidsgolven zit het rolgeluid nog onder de norm. Bij drie geluidsgolven ligt het geluid boven de norm.

 

Labels op de website

Vanuit AZ Velgen en Banden willen wij je zo goed mogelijk informeren over de milieuvriendelijkheid van de autobanden. Op de website kun je in het bandenoverzicht makkelijk terugvinden wat de technische gegevens per autoband zijn en welk ecolabel hierbij van toepassing is.

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven