Bandenprofiel

Profieldiepte banden

Waarom is de juiste bandenprofiel belangrijk?
Een versleten band brengt de veiligheid op de weg in gevaar:

  • Remweg kan wel twee keer zo lang worden
  • Kans op aquaplaning neemt toe

 

Wettelijk Minimale profieldiepte van een band

De wettelijke minimale profieldiepte voor zomerbanden in Europa is 1,6 mm. Het is aan te bevelen om niet te wachten tot deze diepte is bereikt. AZ Velgen en Banden adviseert je banden te vervangen wanneer uw profiel minder dan 2mm á 2.5 mm is. De VACO branche-organisatie adviseert om vanaf 2,5 mm de banden al te vervangen, omdat de risico’s vanaf 3 mm drastisch hoger worden.

Profieldiepte winterbanden

Voor winterbanden gelden dezelfde wettelijke regels. Een winterband houdt echter effect tot 3.5 á 4mm profiel. Het is aan te raden wanneer het profiel van uw winterbanden deze diepte hebben bereikt, deze te vervangen. Controleer dus regelmatig uw profieldiepte of vertrouw dat toe aan onze experts.

Hoe kun je de profieldiepte meten?

De profieldiepte van een band kunt je meten met een profieldieptemeter die te verkrijgen zijn bij de automaterialenzaak in de buurt. In het profiel van de band kun je de slijtindicatoren zien. Wanneer de slijtindicatoren gelijk zijn met het profiel van de band, adviseren wij je om meteen de band te vervangen. Indien je de profieldiepte door ons wilt laten controleren, kan dit uiteraard kosteloos bij AZ Velgen en Banden.

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven