GOODYEAR AUTOBANDEN

 

Bandenspecialist sinds 1898

Het merk Goodyear bestaat sinds 1898 en is op dit moment een van ’s werelds grootste bandenfabrikanten. De jarenlange passie voor creativiteit en uitmuntendheid heeft geleid tot 69.000 werknemers en 52 productiefaciliteiten in 22 landen. De autobanden die Goodyear produceert worden dan ook samengesteld door wetenschappers die beschikken over een eeuw aan expertise in ontdekking, ontwerp en productie. Met de kennis en ervaring van meer dan 100 jaar aan innovatie en geavanceerde technologie is Goodyear op dit moment een wereldleider.

 

Nr. 1 Innovatietechnologie

Goodyear besteedt veel tijd en aandacht aan innovatie en ontwikkeling. De prioriteit ligt bij het beter maken van de rij-ervaring. Veiligheid is hierbij dan ook een belangrijk onderwerp. Zo zijn zij pionier in het ontwikkelen van de RunOnFlat banden, waarmee de bestuurder na een lekke band door kan blijven rijden. Niet alleen heeft Goodyear doorgronde kennis en ervaring van rubber en polymeren voor autobanden, maar ook in informatietechnologie, fysica en mathematica. Het gaat niet alleen om autobanden, maar de innovaties worden ook toegepast in diverse uiteenlopende producten zoals voedselverpakkingen en zelfs kunstharten.

 

Goodyear autobanden - 360° kwaliteitsaanpak

De focus blijft waar zij het beste in zijn en waar de passie ligt: uitmuntende nieuwe bandentechnologie ontwikkelen voor de bestuurders van vandaag. Inmiddels heeft Goodyear diverse prijzen gewonnen op het gebied van snelheid, technologie en innovatie in bandentesten. Zij noemen dit zelf de 360° kwaliteitsaanpak, die duidelijk maakt hoe de prestaties van een band worden gemeten en getest. Het gaat hier onder andere om prestatiecriteria dat wordt beoordeeld door de grote automobielorganisaties en -publicaties van Europa en de reeks testen die door de ingenieurs van Goodyear worden uitgevoerd.

Meer lezen over technologie van Goodyear? 

 

 

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven