Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen of aluminium velgen worden tegenwoordig steeds meer gemonteerd op allerlei types auto’s. Het is één van de meest populaire auto accessoires om je auto te stylen. Ze geven de auto een sportieve of moderne look, waardoor je jouw auto echt een onderscheidend vermogen kunt geven.

 

Eigenschappen lichtmetalen velgen

Niet alleen zijn lichtmetalen velgen mooier om te zien, maar ze hebben ook positieve eigenschappen. Zo zijn deze velgen een stuk lichter dan stalen velgen. Een lichter voertuig verbruikt minder brandstof en is daarnaast ook beter beheersbaar. Ook heeft dit een positief effect op de acceleratie en de lengte van de remweg. Het metaal van deze velg is volledig anders dan van de stalen velg. Het materiaal aluminium neemt warmte op. Dit zorgt er voor dat de warmte die vrijkomt bij het rijden en remmen beter wordt afgevoerd. Dit voorkomt problemen met de remschijven. Tot slot zijn lichtmetalen velgen ook vormvaster en minder elastisch, dit zorgt voor minder trillingen en vibraties tijdens het rijden.

 

Voordelen lichtmetalen velgen:

  • moderner en sportiever uiterlijk
  • minder brandstofverbruik dan stalen velgen
  • snellere acceleratie en kortere remweg
  • warmte wordt beter afgevoerd
  • minder gevoelig voor trillingen en vibraties

 

Lichtmetalen versus stalen velg

Er zijn veel voordelen aan lichtmetalen velgen versus stalen velgen. Echter heeft de aluminium velg een groot nadeel en dat is het onderhoud tijdens de winter. Met name pekel tast het aluminium aan, waardoor de velgen meer onderhoud nodig hebben. Er kan op deze manier corrosie ontstaan. Aan te raden is om tijdens het wisselen van de winterband, ook een tweede set velgen aan te schaffen. Kies dan voor een stalen velg of een lichtmetalen velg die minder kwetsbaar. Deze extra set velgen helpt bij het intact houden van de band.

 

Lichtmetalen velgen in onze velgenconfigurator

Benieuwd welke lichtmetalen velgen er bij jouw auto passen? Vul dan de gegevens van jouw auto in bij de velgenconfigurator en dan worden de bijpassende velgen automatisch getoond.

Bekijk direct alle velgen >>

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven