Runflat banden

Als je een lekke band hebt, kun je niet meer doorrijden. Doe je dit wel, dan kun onherstelbare schade veroorzaken aan de auto en daarnaast is het ook erg onveilig. Een uitkomst hierbij is de RunFlat band. Deze band zorgt ervoor dat je nog maximaal 80 km kan doorrijden nadat je een lekke band hebt gekregen.

 

Waarom runflat banden?

Runflat banden zijn banden waar nog mee doorgereden kan worden zodra de band lek is. De wang van een Runflat band is dermate hard dat deze bij een aangepaste snelheid de auto kan dragen wanneer de band lek wordt gereden. Een ingebouwd waarschuwingssysteem (TPMS) geeft een melding op de display wanneer je band lek is. Je merkt namelijk weinig verschil met autorijden bij een lekke RunFlat band. Over het algemeen mag je nog tot 80 km/uur rijden met deze autoband.

 

Voordelen Runflat banden:

  • Je hoeft geen band te verwisselen
  • Je hoeft geen reserveband bij je te dragen
  • Je houdt de controle over de auto

 

Passen RunFlat banden onder elke auto?

Runflat banden zijn te verkrijgen als winterbanden, zomerbanden en all season banden. Helaas kunnen ze nog niet onder elke auto geplaatst worden. De autobanden werken met een ingebouwd waarschuwingssysteem dat in de auto aanwezig moet zijn. Indien dit niet in de auto gemonteerd is, is het gebruik van RunFlat ook niet mogelijk.

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven