Velgen reinigen

AZ Velgen en Banden heeft zich tevens gespecialiseerd in de reiniging van velgen en banden. Het reinigen van de velgen is belangrijk, omdat juist vuil en remslijpsel een gevaar vormt voor de schade aan je velgen.

Verantwoord velgen reinigen

Als je je velgen in de wasstraat reinigt kan dit te agressief zijn en kan dit juist beschadigingen geven aan de velgen. Wij raden aan om zuurvrije velgenreiniger te gebruiken. Voor reiniging van licht metalen velgen volstaat meestal een sterk alkalische velgenreiniger. Indien de aanhechting van het remstof en overig vuil te sterk is, vergt de reiniging een zuur. Zorg ervoor dat de velgen koud zijn als je ze schoonmaakt. Als de velg dit toestaat verwijder dan loszittend vuil met wat water. Zorg er wel weer voor dat de velgen en banden droog zijn als je de reiniger gaat gebruiken.

Zorgvuldige reinigen met Kenotek

AZ Velgen en Banden gebruikt velgenreinigers van het gerenommeerde merk Kenotek. Dit bedrijf is sinds jaren een groothandel in autoreinigingsproducten, waaronder zuurvrije velgenreiniger. AZ Velgen en Banden is tevens dealer van de producten van Kenotek. Voor een zorgvuldige reiniging kan de zuurvrije velgenreiniger (X-tra 3300) van Kenotek worden gebruikt. Indien een velg dermate vervuild is, dat de zuurvrije velgenreiniger niet afdoende is, wordt geadviseerd een zuur te gebruiken. Een zuur wordt in uitzonderlijke gevallen gebruikt. Voor de reiniging van banden wordt geadviseerd deze eerst met Kenotek velgenreiniger zuurvrij te reinigen waarna een Vinylspray kan worden gebruikt voor de conservering van de band. Vinyl houdt de band vettig en daarmee soepel. Tevens is het ter verfraaiing van je banden.

Stappenplan velgen reinigen

 1. Nevel met een drukvat of flacon de velg in met velgenreiniger zuurvrij
 2. Laat het product niet opdrogen maar wel enige ogenblikken inwerken
 3. Spuit de velg af, bij voorkeur met een hogedukreiniger
 4. Daarna gebruik je Car Shampoo Shine (shampoo met wax) van Kenotek om de velgen nogmaals te reinigen, eventueel met een wasborstel of velgenborstel van Vikan.
 5. Spuit de velg nogmaals af met ruim water
 6. Laat de velgen drogen

Door gebruik te maken van Kenotek Car Shampoo Shine, zit een filmlaag op je velg en zal het vuil minder goed aanhechten waardoor de volgende reiniging steeds eenvoudiger gaat.

Prijzen

 • Velgenreiniger zuurvrij 20 liter: € 69,95
 • Vinylspray 5 liter: € 34,95
 • Vinylspray 20 liter: € 129,95

Aanbieding

 • Velgenreiniger zuurvrij 5 liter: €24,95
 • Car Shampoo shine 5 liter: €24,95
 • Velgenborstel Vikan: €8,95
Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven