VREDESTEIN AUTOBANDEN

 

Apollo Vredestein

Vredestein is al meer dan 100 jaar oud en is een gerenommeerd bandenmerk binnen de bandenindustrie. Onder het merk Vredestein worden diverse banden geproduceerd, waaronder autobanden, banden voor agrarische en industriële toepassingen en banden voor fietsen en motorrijtuigen. Het Nederlandse Apollo Vredestein B.V. heeft haar hoofdkantoor in Enschede en ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden onder de merknamen Apollo en Vredestein. Dit gebeurt via een uitgebreid internationaal netwerk van eigen vestigingen in Europa en Noord-Amerika.

 

 Langdurige innovatie

In Enschede bevindt zich de Research and Development afdeling die zich richt op de ontwikkeling van autobanden. Er wordt hier veel onderzoek gedaan naar de wegcondities, weersveranderingen en technologische ontwikkelingen. Zo wil Apollo Vredestein haar producten ontwikkelen voor een langdurige innovatie. Jaarlijks worden ruim 6 miljoen zomer-, winter- en 4-seizoenenbanden gefabriceerd.

 

Vredestein premium banden

Een deel van de autobanden zijn in samenwerking met het Italiaanse designhuis Guigiaro ontworpen om een premium merk neer te kunnen zetten. Eind jaren 90 komt een unieke samenwerking met de Italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro tot stand. Giugiaro, in 1999 door de mondiale autopers uitgeroepen tot auto-ontwerper van de eeuw, is bekend van zijn ontwerpen van onder andere de Volkswagen Golf I, BMW M1, Maserati 3200 GT en Alfa Romeo Brera. Voor het merk Vredestein betekent deze samenwerking een volgende stap in de merkbeleving, de hooggekwalificeerde banden krijgen een handtekening van een Italiaanse grootmeester.

 

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven