Zomerbanden

zomerbanden kopen

Waarom een zomerband?

Van de maanden april tot en met oktober raden wij aan zomerbanden te gebruiken. Zodra de temperatuur boven de 7°C komt. Waar winterbanden je veilig van A naar B brengen tijdens sneeuw en regen, zijn zomerbanden tijdens de warme temperaturen de beste keuze. Het rubber van de zomerband is op zo'n manier opgebouwd dat de autobanden tijdens warme temperaturen harder blijven dan winterbanden. Bovendien zorgt het aangepast profiel ervoor dat er minder brandstof wordt verbruikt dan bij een winterband.

 

Voordelen van zomerbanden tijdens de zomer

  • Zomerbanden slijten minder snel
  • Je remweg is korter met zomerbanden
  • Zomerbanden maken minder geluid

 

Profieldiepte zomerbanden

De wettelijke profieldiepte van een zomerband is minimaal 1.6 mm. Het is aan te bevelen om niet te wachten tot deze diepte is bereikt. AZ Velgen en Banden adviseert je banden te vervangen wanneer het profiel minder dan 2 mm á 2.5 mm is. Een juist profiel zorgt voor een goede wegligging en je auto zal minder snel in een slip raken bij bijvoorbeeld regen. Wanneer je voorbanden een te lage profieldiepte hebben, zal de remweg langer worden. Indien je achterbanden een te lage profieldiepte hebben, zal de auto bij hevige regenval eerder in een slip raken (uitbreken).

 

Wisselen van je zomerband

Wij bieden je een breed aanbod aan zomerbanden. Heb je zelf al een set zomerbanden? Maak dan een afspraak om je banden door ons te wisselen. Heb je ook nieuwe velgen nodig? Vraag ons voor meer informatie of neem een kijkje bij onze velgen.

 

Zomerbanden merken:

AZ Velgen en Banden verkoopt zowel A-merk zomerbanden als budget zomerbanden. Bekijk direct alle merken online om de banden te vinden die bij jouw auto passen!

 

Opslag van zomerbanden

AZ Velgen en Banden kan tevens opslag van je banden en/of velgen set verzorgen. Je hebt in dat geval geen omkijken naar uw winterset of zomerset. Tijdens de opslagperiode wordt je set gereinigd, ligt de set niet in het oog en wordt de set gecontroleerd op beschadigingen, slijtage, bandenspanning en balans. Indien gewenst kan de set tijdens de opslagperiode opnieuw worden gebalanceerd.

Bekijk direct alle banden >>

Toegevoegd aan uw winkelwagen

terug naar boven